Pagina 1 van 1

bloedluis plaag!

Geplaatst: 27 jul 2019 09:53
door kuiken 2018
We hadden bij alle hokken bloedluis maar onder controle gekregen door roofmijt. Nu is 1 hok heel erg besmet ( het krioelt ervan), en het loopt ook al over de grond. Gelukkig heb ik de kippen niet mee in dat hok, maar wat werk nou echt super goed waarmee de lopende luizen gelijk dood zijn? Ik weet even gen raad meer :crazyeyes: :crazyeyes: Alvast bedankt!

Re: bloedluis plaag!

Geplaatst: 27 jul 2019 11:16
door moriarty
Als er geen kippen lopen kan je van alles gebruiken natuurlijk. Ik hoor veel mensen enthousiast over Dusty of Dasty van de Wibra, dat is een schoonmaakmiddel met wat chemische zaken die de luizen goed aanpakken, maar daar wil je de kippen niet aan blootstellen. Op natuurlijke basis ben ik zelf gebruiker van diatomee├źn aarde. Dit breng je als papje aan, maar duurt wel even voordat je resultaat hebt en ik heb geen ervaring met of je daarmee een echt grote uitbraak onder controle krijgt.

Re: bloedluis plaag!

Geplaatst: 27 jul 2019 11:54
door Martin&Leonard
Ik heb eenmaal een uitbraak gehad die ik heb weten te handelen met U2. Koop een fles U2 en giet deze over in een goedkope plantenspuit en spuit zoveel dat het van het hout afdruipt. ( Geen halve maatregelen ) en herhaal dit na een week. Voor de tegenstanders: ja, tis gif en rotzooi, maar het helpt wel. Ik heb het hierna altijd onder controle weten te houden met : inderdaad Dasty of andere goedkope keukenreinigers. ( ook zooi). Laat eens weten of het bij jou ook werkt? Succes!!!!

Re: bloedluis plaag!

Geplaatst: 27 jul 2019 11:55
door jantien
Byemite kopen bij je dierenarts, daar het hok mee behandelen.
Als je niets meer ziet (misschien moet je na een week nog eens spuiten) hele hok insmeren met papje van diatomee├źn en dat ook goed bijhouden.

Re: bloedluis plaag!

Geplaatst: 31 jul 2019 19:42
door kuiken 2018
Bedankt voor alle reacties. We hebben eerst biologisch onverdunde vloeistof gebruikt van refona, en alle luizen die met dit spul in contact komen zijn binnen 5 minuten allemaal dood. Dus we hebben het weer onder controle gekregen gelukkig.

Re: bloedluis plaag!

Geplaatst: 31 jul 2019 20:24
door Martin&Leonard
Oh mooi zeg! Wel goed in de gaten blijven houden want van die krengen kom je nooit meer af maar kun je het wel beheersbaar houden.

Re: bloedluis plaag!

Geplaatst: 31 jul 2019 20:27
door kuiken 2018
Ja we hebben ook roofmijten gekocht en dat werkt ook zeer goed