aangezien ik toch bijna geen kippenvlees in mijn diepvriezer krijg, heb ik nu Kabirs gekocht
Ron of Henk, heb jij ervaring met deze soort?
kabirs
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: kabirs
Ik moet me verontschuldigen, Kabirs heb ik nog nooit van gehoord.
Is het een Belgisch woord toevallig?
Is het een Belgisch woord toevallig?
Re: kabirs
Ron schreef:Ik moet me verontschuldigen, Kabirs heb ik nog nooit van gehoord.
Is het een Belgisch woord toevallig?
Ron, het blijkt een israelisch ras te zijn, zie
http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderi ... OE007201W/
http://biozoektboer.be/upload_pdf/59_1_ ... uimvee.pdf
Laatst gewijzigd door gonda op 07 apr 2013 22:07, 1 keer totaal gewijzigd.
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: kabirs
Ik ga me even inlezen, interessant.
Re: kabirs
Ron schreef:Ik ga me even inlezen, interessant.
ron ik heb zojuist nog een tweede link geschreven (de eerste is juist bijgevoegd)
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: kabirs
Na wat lees en zoek werk wat interessante info gevonden.
EDIT: Je had die link ook al gevonden las ik nadat ik dit geplaatst had.
De genenpool van Kabir International omvat pure lijnen die dicht bij de traditionele kippen liggen waaruit het moderne vleeskuiken is ontwikkeld. De selectie heeft zich altijd gericht op natuurlijke eigenschappen, die zich goed lenen voor robuustheid voor extensieve en biologische productie. De kippen groeien tot 80 à 90 dagen om een betere smaak en kwaliteit van het vlees te krijgen.
11-12 weken dan zou je op het slachtgewicht moeten kunnen zitten.
Inderdaad een Israëlisch vleeskuiken wat tot voor kort van een Italiaans bedrijf was.
Nu is de eigenaar Cobb. De traditionele plofkip eigenaar.
Dit ras wordt veel gebruikt in de biologische tak van vleeskuikens opfokken.
Ben benieuwd naar je ervaringen.
EDIT: Je had die link ook al gevonden las ik nadat ik dit geplaatst had.
De genenpool van Kabir International omvat pure lijnen die dicht bij de traditionele kippen liggen waaruit het moderne vleeskuiken is ontwikkeld. De selectie heeft zich altijd gericht op natuurlijke eigenschappen, die zich goed lenen voor robuustheid voor extensieve en biologische productie. De kippen groeien tot 80 à 90 dagen om een betere smaak en kwaliteit van het vlees te krijgen.
11-12 weken dan zou je op het slachtgewicht moeten kunnen zitten.
Inderdaad een Israëlisch vleeskuiken wat tot voor kort van een Italiaans bedrijf was.
Nu is de eigenaar Cobb. De traditionele plofkip eigenaar.
Dit ras wordt veel gebruikt in de biologische tak van vleeskuikens opfokken.
Ben benieuwd naar je ervaringen.
Re: kabirs
ik was op zoek naar deze soort, omdat ze blijkbaar tegen stress kunnen. ze moeten namelijk opgroeien met mijn Tiense vechters, en die zijn nogal heel zwaar dominant
ik ga ze vandaag wegen, en de evolutie bijhouden, als voeding krijgen ze identiek dezelfde voeding als mijn tiense vechters
ik ga ze vandaag wegen, en de evolutie bijhouden, als voeding krijgen ze identiek dezelfde voeding als mijn tiense vechters
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: kabirs
Mooi experiment met een heerlijk stuk vlees als beloning.
Ben benieuwd hoe deze dieren groeien.
Ben benieuwd hoe deze dieren groeien.
Re: kabirs
ik heb ze gisteren geslacht: een gemiddeld gewicht van 1,5 Kg zuiver kip
11 weken oud
is dat gewicht nu goed of niet goed?
11 weken oud
is dat gewicht nu goed of niet goed?
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: kabirs
1,5 kg overhouden is echt perfect.
Economisch ook het beste, de dieren zullen steeds meer gaan eten
terwijl er minder vleesaanzet is.
Daarom wordt er altijd geslacht tussen een gewicht van 2200 +/- 2400 gram.
Netto 1,5 kg is super.
Economisch ook het beste, de dieren zullen steeds meer gaan eten
terwijl er minder vleesaanzet is.
Daarom wordt er altijd geslacht tussen een gewicht van 2200 +/- 2400 gram.
Netto 1,5 kg is super.
Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten