Overlast geluid kippen

Onderwerpen die NIET onder de onderstaande categorieën vallen.
Chronischslaaptekort
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 mar 2022 10:10
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Chronischslaaptekort » 22 mar 2022 09:30

Dag Inge,

Bedankt voor de reactie.
Dat zou inderdaad een hele mooie oplossing zijn. Echter ben ik niet gemachtigd om het hok van de buren open en dicht te doen.
Aangezien er dus niet met hun over gesproken kan worden is dit dus geen optie. Anders was het probleem al lang opgelost.
Dus helaas...

Gebruikersavatar
Amaris
Berichten: 336
Lid geworden op: 27 apr 2012 09:53
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Amaris » 04 apr 2022 10:25

Hallo buren van aso mensen met kippen,

Ik ben bang dat dit forum jullie niet echt kan helpen. Zo te lezen gaat dit al een beetje verder dan samen afspreken hoe laat de kippen buiten mogen. Het grote probleem lijken me de buren op dit moment. Als daar al niet meer mee te praten is...

Zelf heb ik drie kleine kipjes, maar ik kan me je probleem he-le-maal voorstellen. Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan dat echte kippen-geschreeuw, want ja, het is een akelig geluid.

Wat je nog zou kunnen doen is in de APV van de gemeente kijken wat daar de regels zijn mbt kippen (of dieren), als daar een regel op is die ze overschrijden, dan zou je die middels de wijkagent kunnen handhaven.
Heel gezellig is het toch al niet meer met de buren geloof ik. Dan maar liever NOG ongezelliger, maar dan stil.

Ik wens je veel sterkte, het is echt een rotsituatie, zoiets.

Chronischslaaptekort
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 mar 2022 10:10
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Chronischslaaptekort » 04 apr 2022 11:24

Dag Amaris,

Bedankt voor de reactie!
Het probleem zit hem zeker in de buren, dat is een feit.
Maar inderdaad, het geschreeuw van de kippen omdat ze uit hun ren willen waar ze niet uit kunnen gaat door merg en been, is echt tenenkrommend.
Uiteraard heb ik al lang gekeken naar de APV maar omdat de gemeente vindt dat als je landelijk woont (ook al woon ik gewoon in een woonwijk) je gewoon kippen en hanen mag hebben. Deze hanen mogen zelfs snachts alles aan elkaar gillen want ja, landelijk wonen he.
Daar gaat iets niet goed bij de gemeente mijn inziens maar dat helpt mij helaas niet.
Door buurtbemiddeling in te schakelen hebben wij het helemaal verknald bij de buren nadat 800 x aangeven bij hun niet hielp. De wijkagent (die ik uiteraard al lang gesproken heb hierover) inschakelen betekent inpakken en verhuizen en tja, we doen niets liever maar waarom je heen als je niet 50.000 a 100.000 euro onder je kussen hebt liggen!?!?
Ook geen optie dus.
Maar ik had inderdaad al begrepen dat ik hier op het forum de oplossing niet ga vinden. Het was mijn enige hoop nog.
Ik moet me er gewoon bij neerleggen dat ik (hoog zomer) niet meer dan 4 a 5 uurtjes slaap krijg per nacht en altijd tegelijk met de kleine kinderen naar bed moet.
Geen avonden alleen meer met mijn man.
Het zij zo...:(

Gebruikersavatar
Isabel
Berichten: 19134
Lid geworden op: 25 jan 2009 12:01
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Isabel » 04 apr 2022 16:08

Weet niet of dit soort bedrijven gratis advies verlenen... maar is een bedrijf gespecialiseerd in akoestiek niet iets..?

frankip
Berichten: 2868
Lid geworden op: 15 jan 2009 20:07
Land: nl
M/V: M

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor frankip » 04 apr 2022 18:20

En t klinkt raar , maar probeer om het geen obsessie te laten zijn. Probeer t te accepteren. Dan heb je kans dat je het op den duur minder storend gaat horen. Vergelijk t met wonen langs spoor of vliegveld.

Chronischslaaptekort
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 mar 2022 10:10
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Chronischslaaptekort » 04 apr 2022 18:24

Dat begrijp ik helemaal hoor, is ook belangrijk om te proberen om de focus er niet op te leggen.
Maar tot op heden kan ik dat helaas niet. Je kiest er zelf voor om naast het spoor of bij een vliegveld te gaan wonen. Deze kippen waren er niet toen wij hier 14 jaar geleden kwamen wonen. Deze kwamen 5 jaar geleden pas.
En het geluid gaat echt door merg en been en absoluut niet te vergelijken met een trein of vliegtuig, dat had ik veel liever gehad.

frankip
Berichten: 2868
Lid geworden op: 15 jan 2009 20:07
Land: nl
M/V: M

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor frankip » 05 apr 2022 09:41

Je hoeft je echt niet te verdedigen , begrijp je helemaal. Probeerde mee te denken, en je een beetje moed in te praten. Helaas houden mensen met huisdieren vaak geen rekening met buren/andere mensen , die er niet zelf voor kiezen. Denk ook aan katten die bij de buren in de tuin poepen, vissen en vogels vangen, op hun tuinset slapen zodat hun kussens vol haren zitten . Mensen die hun honden altijd los laten rennen , en op wandelaars toe rennen en tegen hun op springen enz enz. Helaas is rekening houden met elkaar vaak moeilijk te vinden.

Gebruikersavatar
lnge
Moderator
Berichten: 14496
Lid geworden op: 09 jun 2004 09:05
Land: nederland
M/V: V
Locatie: duin en bollenstreek

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor lnge » 05 apr 2022 09:45

Aan kippenherrie s morgensvroeg ga je niet wennen. Het is ook niet te vergelijken met wonen aan het spoor. Ik kan het weten want ik woon pal aan het spoor. Ik heb ook 10 keer liever een trein langs mijn slaapkamer dan wakker worden van gillende kippen.
Als jouw buren niet willen praten kan je echt wel afdwingen via gerechtelijke stappen dat ze er iets aan moeten doen. En dat betekent niet dat de kippen weg moeten, maar wel dat ze ervoor moeten zorgen dat jouw nachtrust niet verstoord wordt.

Chronischslaaptekort
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 mar 2022 10:10
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Chronischslaaptekort » 05 apr 2022 10:29

Dat kan ik zeker doen maar dan moet ik mijn nachtrust dus ook ergens anders zoeken. Wonen in een klein dorp is fijn maar dit is er een nadeel van. Als wij dat doen hebben we het gehele dorp tegen ons want dit doe je je buren niet aan.
Je geen zak aantrekken van de buren en hun hun nachtrust misgunnen is echter geen enkel probleem want het hoort gewoon bij het platteland, zucht...
Ik begrijp niet dat het zo moeilijk is voor mensen om rekening te houden met elkaar. Misschien moet dat maar standaard ingevoerd op het basisonderwijs. Rekening houden met de medemens!

Pulcino
Berichten: 9
Lid geworden op: 24 feb 2022 11:53
Land: Nederland
M/V: V

Re: Overlast geluid kippen

Berichtdoor Pulcino » 06 apr 2022 09:03

Goede oordoppen zijn toch een prima optie? En ivm met de kinderen kun je het om de nacht afwisselen met je man, zodat er altijd iemand is die ze kan horen.


Terug naar “Kippen Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast