Pagina 1 van 1

HELP Zebravink probeempje

Geplaatst: 12 mei 2018 11:41
door Loeke
hallo,

een paar weken geleden heb 2 koppels zebravinken gehaald. een popje overleed dus een mannetje (de kleine) zat alleen. de andere pop en het (grote) mannetje hebben nu eieren. ik ben gisteren een nieuwe pop gaan halen. Maar het kleine mannetje laat alleen pop1 toe. ik heb het gevoel dat pop1 nu 2 mannetjes heeft is dit mogelijk bij zebravinken? zo nee zal het kleine mannetje nu met de nieuwe pop een koppel vormen?

groet,
Loeke

Re: HELP Zebravink probeempje

Geplaatst: 12 mei 2018 12:07
door heusnoorn
In een groep nooit de dynamiek veranderen wanneer ze aan het broeden zijn. Mogelijks is dit nest verloren. Het slimste was om 1 mannetje weg te vangen. Als je weet wie er broedt van de mannetjes, kan je dit nog steeds. Hou eens in het oog wie er op het nest gaat.

Twee koppels gaat trouwens zelden goed. Bij ruzie kan het slachtoffer zich niet verstoppen in de massa. Beter 1 koppel of 3 koppels of meer.

Ook ruimte is belangrijk. Wanneer ze in een te kleine kooi zitten, stelen ze nestmateriaal en hinderen ze elkaar. Minstens 2 kubieke meter per drie koppels. Vanaf dan 0.5 kubieke meter per extra koppel.