lessalines schreef:Liefbeestje schreef:
In plaats daarvan koop ik vlees van kippen die ik niet gekend heb en denk ik als ik eet maar niet aan het leven dat ze hebben gehad.
Ik raad je aan dit wel eens te doen. De smaak zal je dan enorm tegen gaan vallen. En misschien kom je de volgende keer in de supermarkt in de verleiding wel eens te kiezen voor die biokip. Voor die paar extra euros kan je dan met een goed geweten meer genieten van dat kippenboutje op je bord.
Ik denk dat je niet goed gelezen hebt wat ik schreef: Ik koop biologische kip als het er ligt. Wat mensen alleen denken is dat een biologische kip een prettig leven heeft gehad. Er doemt een plaatje op van een mooi groen weiland met een dolgelukkige kip erin. Da's een wassen neus natuurlijk. Een prettiger leven dan een kip uit de bio-industrie misschien, maar zeker niet fijn.
Waar het mij om gaat is dat hier iemand verweten wordt dat het dieronvriendelijk is dat hij zijn kippen slacht als ze niet met elkaar overweg kunnen.
Ik ben ook zo hypocriet dat ik graag, intens tevreden over mijn geweldige geweten, met een biologisch kippetje de winkel verlaat. Hypocriet omdat ik dat liever doe dan dat ik mijn eigen kipjes slacht. Terwijl ik verstandelijk dondersgoed weet dat mijn kippen een 1000x fijner leven hebben gehad dan die biologische kip.
Kortom: ik vind mezelf niet in de positie om iemand die zijn eigen kippen slacht iets te verwijten. Om welke reden ze dan ook geslacht worden. Sterker nog: ik zou zo'n iemand een pluim moeten geven omdat diegene vlees eet van dieren waarvan men weet dat ze een prima leven hebben gehad. Biologischer kan niet, lijkt me.